Ambassadeurs 

Zeldenrust SteelantCollege te Terneuzen

Het Zeldenrust SteelantCollege (ZSC) is een brede scholengemeenschap vmbo/havo/vwo. Het ZSC heeft geen technisch beroepsonderwijs. Dankzij  Techmavo heeft een belangrijke positie in de regio. ZSC werkt o.a. samen met DOW en ROC Scalda.

Lees meer over ZSC: ZSC%20Techmavo.docx 

Website ZSC:              http://www.zsc.nl/algemeen/96-keurmerk-techmavo.html

Ravelijn te Steenbergen

Het R@velijn te Steenbergen maakt deel uit van de OMO groep. Het is een vmbo scholengemeenschap met uitstekend beroepsgericht techniek onderwijs. R@velijn maak in de afdeling Techmavo een spectaculaire groei door. In de Techmavo met versterkte avo vakken geven de docenten les op zowel mavo- als havo-niveau met behulp van gedifferentieerd materiaal op tablets. In de GL wordt het programma Produceren, Installeren en Energie gebruikt.

Lees meer over R@velijn:  Ravelijn%20Techmavo.docx

Website R@velijn:              http://www.sgboz.nl/Ravelijn/Home.aspx

Duurzaamheid

Dankzij bijdragen van o.a. OTIB hebben beide scholen leermiddelen kunnen ontwikkelen waarin de bijdrage van de installatiebranche aan duurzame ontwikkeling zichtbaar is. Binnenkort zijn de leermiddelen beschikbaar via:   http://otib.tinqwise.nl


Initiatiefnemers

Techmavo is een initiatief van Martin van Os en Renee van Beckhoven. Jan Duursma heeft bijgedragen aan de onderwijskundige invulling en de ontwikkeling van diverse instrumenten. De ambitie van Techmavo is mavo onderwijs aantrekkelijker en meer doorstroomgericht te maken. Jongeren ervaren de bijdrage van technologie in alle sectoren en maken kennis met aantrekkelijke carrières in de techniek.